menu codzienne



Środa 16.10.2019                                  Dania w cenie 3,20 za 100 g


 

Kotlet schabowy z pieczarkami (1,3,7)

Roladka nadziewana brokułami (1,3,7)

Roladka z szynką i serem (1 3,7)  



Kasza gryczana  (7)

Pierogi (7)

Kluski (7)

Ziemniaki pieczone (7)



Warzywa gotowane

Surówka wielowarzywna (3,10)

Surówka z kapusty pekińskiej (3,7,10) 

Sałatka kalifornijska (3,10)

Sałatka z pora (3,7)


oraz bufet zimnych dodatków


Życzymy smacznego


WAŻNA INFORMACJA: Alergeny nie są szkodliwymi substancjami, mogą jedynie wywoływać uczulenie u osób posiadających alergię na dany składnik.
 1.   Zboża zawierające gluten
 2.   Skorupiaki i produkty pochodne
 3.   Jaja i produkty pochodne
 4.   Ryby i produkty pochodne
 5.   Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
 6.   Soja i produkty pochodne
 7.   Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
 8.   Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lib orzechy Queensland, a także produkty pochodne
 9.   Seler i produkty pochodne
10.  Gorczyca i produkty pochodne
11.  Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.  Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2
13.  Łubin i produkty pochodne
14.  Mięczaki i produkty pochodne
Zgodnie z informacją producenta produkty gotowe (np. makaron, ketchup, przyprawy) używane na terenie zakładu mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Według załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 1169/2011r. z dnia 25 października 2011r.