menu codzienne


Wtorek 10.03.2020        Dania w cenie 3,70 za 100 g

 


Kotlet faszerowany porem (1,3,7)

Kotlet szwajcar (1,3,7)

Kotlet po parysku (1,3)

 Naleśniki z twarożkiem (1,3,7)



Makaron z tuńczykiem ( 1,3,6,7)

 Ryż w warzywami (7)

Kluski (7)

Ziemniaki (7)



Warzywa gotowane

Surówka z pora (3,10) 

Sałatka grecka (7,10)

Sałatka brokułowa z kurczakiem (7,8)


 oraz bufet zimnych dodatków


ŻYCZYMY SMACZNEGO






WAŻNA INFORMACJA: Alergeny nie są szkodliwymi substancjami, mogą jedynie wywoływać uczulenie u osób posiadających alergię na dany składnik.
 1.  Zboża zawierające gluten
 2.  Skorupiaki i produkty pochodne
 3.  Jaja i produkty pochodne
 4.  Ryby i produkty pochodne
 5.  Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
 6.  Soja i produkty pochodne
 7.  Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
 8.  Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lib orzechy Queensland, a także produkty pochodne
 9.  Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne
Zgodnie z informacją producenta produkty gotowe (np. makaron, ketchup, przyprawy) używane na terenie zakładu mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Według załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 1169/2011r. z dnia 25 października 2011r.